Nyheter

Äntligen! Snart är det dags!

Utställning 2020

Följ länken för att anmäla dina alpackor! Elektronisk anmälan

Anmälan är bindande, men du kan byta ut djur till sista anmälningsdagen den 1 april! Anmälningsavgiften betalas in till Plusgiro 304793-3.

Information om utställningsklasser

Presentation av vår domare Jude Anderson!

Information om hur en utställning går till finner ni i vår medlemstidning. Saknar du tidningen eller önskar att beställa den. Maila till kassor@alpackaforeningen.se

Nr 1 framsida

I dagarna så har vår medlemstidning skickats ut till samtliga medlemmar! Nästa tidning planeras till våren 2020. Har du idéer på intressanta artiklar eller vill du annonsera i tidningen hör av dig till styrelsen@alpackaforeningen.se. Vi vill påminna våra medlemmar att betala medlemsavgiften för 2020 samt anmäla er till årsmötet. Vi ser fram emot ett fantastiskt 2020 med roliga aktiviteter för alla alpackavänner!

Årsmöte 2020

Styrelsen vill bjuda in samtliga medlemmar till årsmöte den 22 februari 2020 hos Maria och Mats Gyllensvaan i Tidaholm.

Motioner till årsmötet skickas in till info@alpackaforeningen.se senast 15 januari så att dagordningen och relaterade dokument kan skickas ut till alla medlemmar. Efter årsmötet kommer vi ha en alpackarelaterad föreläsning och mer information om den kommer efter årsskiftet. Varmt välkomna!
Årsmöte 2020
April 2020

Svenska Alpackaföreningen var först i Sverige med att anordna en Shortfleece halter show i kombination med vår Fleeceshow!

Helgen 31 augusti till 1 september hade vi utställningen i Osby med både shortfleece och ullutställning. Vi hade runt 200 besökare och fick artiklar i lokaltidnigen både före och innan utställningen vilket gav en bra bild av alpackor och utställningen.

Bläddra i vårt bildspel nedan för att se våra duktiga deltagare!

Här nedan finner ni resultatlistan

Resultat ull och short fleece 2019/ Show results short fleece and fleece 2019

(senast uppdaterad 2019-09-06 då en poäng var felaktig)

Vi skulle vilja tacka samtliga utställare och de frivilliga som hjälpte till med kassan, kiosken, ullutställningen och med att sätta upp, driva och ta ner utställningen. Utan er hade vi inte klarat av det! Vi vill även tacka Osby ridklubb för att vi fick hyra denna anläggning!
Nästa utställning är i april 2020 och innan dess ska vi ha ett årsmöte efter årsskiftet. Mer information kommer senare i höst.
Här finner ni ett tidningsreportage om utställningen, tyvärr bara för prenumeranter.

 

Mötesprotokollet från extra årsmötet finns nu tillgängligt!

Mötesprotokoll extra årsmöte 2019

Info från Svenska Alpackaföreningens extra årsmöte den 1 Juni 2019!

I helgen hade föreningen det extra årsmötet med fyllnadsval till styrelsen.
Nu är styrelsen komplett och kan börja arbetet med höstens utställning och andra initiativ.

De invalda blev:
Vice ordförande
Christina Nilsson

Ledamöter
Per-Håkan Ruuth
Anna-Klara Molin
Marianne Edvinsson

Suppleanter
Robert Wyöni
Jaqueline Käslin

Vi vill tacka medlemmarna för förtroendet och engagemanget vid valet av styrelsen! Vi kan med glädje säga att vårat medlemsantal ökar och snart berättar vi om våra spännande planer för föreningen det resterande året! Inom kort publiceras även protokollet från mötet!

Resultat Svenska Alpackaföreningens
Nationella Utställning 2019!

Avelsklass 2019

Avelsklass 2019

Vi skulle vilja tacka samtliga utställare, frivilliga, annonsörer och sponsorer för att ni gjorde att utställningen gick att genomföra. Vi riktar även ett varmt tack till de besökare som kom med nyfikenhet och engagemang kring dessa otroliga djur!

Här finner ni resultatlistan med bilder på våra deltagare:

Resultatlista Svenska Alpackaföreningens Nationella Utställning 2019