INBJUDAN TILL NATIONELL UTSTÄLLNING

Vilsta Ridskola, Eskilstuna

Domare: Mary-Jo Smith, England

MaryJo Smith

Mary-Jo Smith kommer från England men är ursprungligen från Canada. Hon har bott i England sedan 2000. Hon certifierades som domare av BAS, British Alpaca Society, 2010 och hon dömde också vår utställning 2012. Mary-Jo är involverad i Bozedown Alpacas som har ca 700 alpackor varav ca 100 är Suris.

Försäljning
Vi bjuder också in dig som har alpackaprodukter till salu eller andra produkter som har med alpackor att göra. Kostnad för medlemmar 200 kr/bord och för icke medlemmar 250 kr/bord. Du kan boka ett försäljningsbord genom att maila till info@alpackaforeningen.se senast den 26 februari. Betalning i samband med bokning till plusGiro: 304793-3.
Märk betalningen med ditt namn och ordet bord.

Mat och Förtäring
Vilsta ridskola cafeteria kommer ha öppet båda utställningsdagarna. Där kommer det finnas lättare lunch samt smörgåsar, fikabröd och kaffe att köpa.

En gemensam middag på lördag kväll anordnas som brukligt. Mera info kommer separat om denna.

Vem kan ställa ut?
Alpackor som ställs ut ska vara minst 6 månader gamla och ägarna ska vara medlemmar i Alpackaföreningen.

Sista anmälningsdag är 26 februari.

Anmälningsblanketter och utställningsregler hittar du här:
Anmälan juniorhandling 2017 Utställningsklasser Huacaya och Suri Anmälan avelsklass 2017 sto eller hingst Anm blankett o Djurägarintyg 2017
Utställningsregler 2017

Varmt välkomna önskar Svenska Alpackaföreningen genom styrelsen och utställningsgruppen

Image result for Mary-Jo Smith bozedown

Årsmöte 25 februari

Välkommen till årsmötet och ett webbinar om foder och näringslära för alpackor! I år håller vi till på Elite Stadshotellet Eskilstuna.

Hur säkerställer man att alpackan får i sig tillräckligt med näring och energi för att kunna växa och utvecklas till en sund och välmående individ?

Vi har bjudit in Robert Van Saun från USA. Han är veterinär och professor på Penn State University och erkänd expert inom foder och näringslära för alpackor. Han har bl. a. forskat inom områdena näring för dräktiga djur och foder för idisslare. Han författade kapitlet om foder i boken ”the Complete alpaca book” där Eric Hoffman är huvudförfattare. Du har förstås möjlighet att ställa massor med frågor. Du kan läsa mer om Robert Van Saun här.

… vad ett webbinar är? Jo, det är en föreläsning via webben, i det här fallet direkt från USA.

Efter årsmötet och webbinaret blir det gemensam middag för den om vill. Ta tillfället i akt att träffa andra alpackaentusiaster!

Program och anmälan till årsmötet.

Varmt välkommen!
Styrelsen i Svenska Alpackaföreningen

Inbjudan till Alpackaföreningens nationella utställning 2016

Svenska Alpackaföreningen välkomnar publik, utställare och sponsorer till Grevagården i Skövde 15-17 april

Domare: Jay Holland

Jay har sedan han blev certifierad domare för sex år sedan dömt både i England och övriga Europa. Jay har varit i Sverige ett flertal gånger i utställningssammanhang och är mycket omtyckt och populär.

Nytt för i år

Ullutställningen kommer att genomföras på fredagen 15/4. Alla fällar måste vara på plats vid den tidpunkten. Fällarna skickas med Postnord Företagspaket till
Svenska Alpackaföreningen c/o Hans Sternerup
Hintzegården, 546 91 Karlsborg.
Sista mottagningsdatum 5/4

Alpackapromenad
På bestämda tider erbjuder vi intresserade att få träffa och gå med alpackor på kort promenad i grimma.

Fiskdamm – överraskning till barnen

Försäljning

Förtäring säljs på plats

Djuren ställs ut med början lördag förmiddag
Alpackor som ställs ut är minst 6 månader och ägarna ska vara medlemmar i Gård & Djurhälsan

Sista anmälningsdag är måndag 22 februari.
Anmälningarna mailas till info@alpackaforeningen.se

Gemensam middag för utställare och andra intresserade som brukligt på lördag kväll. Mer information om detta senare.

Varmt välkomna önskar

Svenska Alpackaföreningen