Nytt verksamhetsår och ny ordförande

IMG_4317-1Tack för förtroendet att bli föreningens nya ordförande! Det ska bli roligt att tillsammans med styrelsen jobba för alpackaföreningens utveckling. Mycket har gjorts under de senaste åren så vi har en bra grund att stå på, både verksamhetsmässigt och ekonomiskt. Men alpackanäringen är ”ung” så än har vi det mesta framför oss…

… och vem är då Catrin Åsén? Jag driver tillsammans med min man Angermanna Alpacka och vi finns i Häggdånger utanför Härnösand. Vi har ett trettiotal alpackor och 2013 är vårt sjunde år som alpackaägare. Avelsfrågor ligger mig speciellt varmt om hjärtat. Inom det området ryms ganska mycket, allt från ullens utveckling, hälsofrågor,registraturen och inte minst det här med utbildning och information. Till det kan jag lägga till att jag var föreningens sekreterare mellan 2006 – 2011.

Nu har vi årets verksamhetsplan framför oss och närmast ligger utställningen i Mjölby. Rekord i antalet anmälningar! Drygt 150 st, jättekul! Styrelsen ska nu lägga en mer detaljerad plan för 2013 och mer om det kommer vi att lägga ut här på hemsidan.

Jag är jätteintresserad av vad du som medlem tycker och tänker. Varmt välkommen att höra av dig – ingen fråga är för liten eller stor!

Bästa alpackahälsningar

Catrin Åsén
ordforande@alpackaforeningen.se